31.03.20



1 квітня – День сміху.

 Історія свята для дітей.

    
  Перше квітня – дуже незвичайне свято. Але багато хто любить його. Саме в цей день можна жартувати, розігрувати друзів і навіть батьків. Ігнорувати це свято неможливо. Обов’язково знайдеться жартівник. Тому будьте уважні! Адже навіть найсерйозніші дорослі в цей день стають дітьми і захоплюються грою.



Коли ж і як з’явилося це свято?
    Багато років тому Новий рік святкували навесні. Найвеселіше свято проходило якраз 1 квітня. Але ось французький король наказав святкувати Новий рік 1 січня. Багато підданих не послухалися, тому що звикли святкувати його 1 квітня.
     Тоді над ними почали сміятися, жартувати і називати їх «першоквітневими дурнями». А подарунки дарували порожні – у великій упаковці зазвичай не було нічого або була якась дрібниця.
      Така ж історія сталася в Англії і Шотландії. А в інші країни, кажуть, це свято прийшло під знайомою нам назвою – День сміху.
     Ще існує така історія. Жив імператор Костянтин. І були у нього блазні, які розважали і заспокоювали його. Одного разу вони жартома сказали імператору, що можуть керувати державою краще будь-якого царя. Заради сміху Костянтин на день віддав кермо влади державою одному з блазнів. А блазень видав наказ про те, щоб цей день відтепер і назавжди вважався Днем дурниць.
      1 квітня не значиться як свято в жодному календарі. У США його називають “святом серця, а не держави». Може, і правильно: кажуть, люди, які вміють сміятися, довше будуть залишатися молодими і красивими.

Немає коментарів:

Дописати коментар